Jag har en hårsjukdom som heter Alopecia Areata. Den blev jag diagnostiserad med sommaren 2014. Det värsta som hänt mig. Allt hår på bakhuvudet försvann, jag lyckades klippa till en page-frisyr så det syntes inte så mycket och till slut växte det tillbaka. Tog ca 6 månader. Men det senaste året har jag drabbats av dödsfall m.m i min familj, varit väldigt stressad osv så nu har jag börjat tappa allt mer igen. Skulle ni rekomendera PRP till någon med en kronisk, autoimmun sjukdom som Alopecia? Är det någon idé? Min hudläkare nämnde inte denna metod utan bara att jag kunde smörja med Elocon salva för att ”reta upp” hårsäckarna lite, men det hjälpte inte. Hej, jag har en son på 12,5 år som börjat oroa sig väldigt mycket föratt han ska tappa sitt år när han kommer in i puberteten. Oron är befogad då min far är flintskallig, jag själv har relativt tunt hår som nu när jag är på väg in i klimakteriet blir allt tunnare. Min man är även han flintskallig, men det ärvs väl via x-kromosomen.
Härom dagen fick sonen mig att lova att jag ska undersöka vad som finns att göra. Kanske kommer han med tiden acceptera ett ev håravfall men samtidigt vill jag inte förringa hans oro när han redan har det nu i så unga år.

Mina frågor är således – vad finns att göra idag? kan man ta reda på om han har anlagen för att tappa håret? Kan man handla proaktivt på något sätt innan håravfallet startar redan på ett barn? Vad i så fall?